Szabadlábra helyezése után azonnal őrizetbe vette a NAKA H. Lehelt

Szabadlábra helyezése után azonnal őrizetbe vette a NAKA H. Lehelt

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség munkatársai csütörtökön őrizetbe vették H. Lehelt, a Sátor-bűnbanda hírhedt „sírásóját”, közvetlenül azután, hogy elhagyta a lipótvári börtönt, ahol vizsgálati fogságban volt.

H. Lehel ellen a NAKA bűnszervezet alapítása, fenntartása és támogatása, valamint többszörös gyilkosság ügyében indított eljárást. A rendőrség erről a közösségi hálón tájékoztatott csütörtökön. A szükséges intézkedések elvégzése után a megbízott rendőrnyomozó indítványozni fogja a gyanúsított előzetes letartóztatását. A Nagyszombati Járásbíróság csütörtökön eljárási hibákra hivatkozva szabadon engedte H. Lehelt és fiát. A vád szerint a férfi a fiával együtt rátámadt a feleségére, majd az általuk tartott oroszlán ketrecébe vetették a nőt. 

Hírdetés

Peter Schmidt ügyvéd a TASR megkeresésére elmondta: szerinte az egész eljárás azért esett kútba, mert a bűnüldöző szervek kezdettől fogva hibát hibára halmoztak. Hozzátette: a felmentő határozat indoklásában a bíróság is megállapította, hogy gyakorlatilag egyetlen egy használható, közvetlen bizonyíték sem állt rendelkezésére.

Egyes sajtóhírek szerint H. Lehelnek köze volt a Sátor-bűnbanda által elkövetett gyilkosságokhoz és a holttestek eltüntetéséhez is, amelyeket az egykori csótfai szövetkezet területén ástak el. A férfi korábban beismerő vallomást tett Sátor Lajos, a bűnbanda főnökének meggyilkolása ügyében.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »