Szabadlábon védekezhet a rendőrt megverő férfi

Szabadlábon védekezhet a rendőrt megverő férfi

Az ungvári rendőrök által végzett egyik házkutatás során a tulajdonos ellenállást tanúsított és rátámadt az egyik rendőrre.

Ungvári kerületi ügyészség együttműködve a rendőrséggel számos engedélyezett házkutatást tartott az Ungvári járásban. A házkutatások során mintegy 1400 liter alkoholt és csaknem 100 csomag cigarettát találtak és foglaltak le, amelyek a gyanú szerint illegálisan készültek. A jövedéki termékeket az ungvári járási Csontos (Кострина) település egy helyi boltjában és a falu egyik házának területén tárolták.

Hírdetés

A házkutatási műveletek során a ház tulajdonosa ellenállást tanúsított a rendőrökkel szemben és testi sérülést okozott az egyik rendőrnek.

A támadót a helyszínen őrizetbe vették, később Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 345. cikkelye (rendőrnek okozott súlyos testi sértések szándékos okozása) értelmében az ügyben büntetőeljárást indítottak. A férfit őrizetbe vették, de 190 320 hrivnya óvadék fejében később szabadon engedték és szabadlábon védekezhet. Mindkét ügyben tovább folytatják a nyomozást – olvashatjuk a Kárpátaljai Megyei Ügyészség Facebook-oldalán.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »