Szabadkán elsők a haladók, szoros eredmény a VMSZ és az Mozgalom a polgári Szabadkáért listája között

Szabadkán elsők a haladók, szoros eredmény a VMSZ és az Mozgalom a polgári Szabadkáért listája között

A 106 szabadkai szavazóhelyből 63 adatai alapján Szabadkán a Szerb Haladó Párt fölényesen vezet, a szavazatok 36 százalékával. A VMSZ és a Maglai Jenő nevével jelzett Mozgalom a polgári Szabadkáért között még nem dőlt el a második hely sorsa, az előbbi 15 az utóbbi 14 százalékon áll. A városi képviselő-testületbe rajtuk kívül csak a DS koalíciója jutott be 7,5 százalék körüli eredménnyel.

Fej-fej melletti eredmény született a két politikai erő a Vajdasági Magyar Szövetség és a Magyar Mozgalom listája között Szabadkán. A szabadkaiak nagy része szerint egy, a polgári elvek szerint politizáló erőben van a város jövője ‒ mondta Maglai Jenő késő esti sajtótájékoztatóján. Hozzátette: komoly vérveszteséget szenvedtek egyes pártok, akik a legnagyobb hatalommal bírókhoz simultak.

A néhány hónapja megalakult civil szervezet számára óriási eredmény, hogy Szabadkán akár a második helyre is kerülhet a SNS után ‒ mondta Maglai Jenő, a Mozgalom a polgári Szabadkáért listavezetője a választások éjszakáján, egyben gratulált a Szerb Haladó Pártnak az eredményekhez. Ez az eredmény részben azoknak a pártoknak a kudarca, akik az elmúlt időben odasimultak a többségi pártokhoz ‒ mondta.

Ami számunkra igazán fontos, hogy felismerték a szabadkaiak a polgári elvek eszméjét, amely még csak ezután fog igazán megerősödni és kiteljesedni ‒ hangsúlyozta a Magyar Mozgalom alapító tagja. A Mozgalom a polgári Szabadkáért mostantól fog igazán építkezni ‒ jelentette ki Maglai Jenő, hozzátéve, hogy a következő hetekben derül majd ki, hogyan alakul az önkormányzati hatalmi többség, és mi lesz a pontos helyzetük a városban.

A VMSZ-ben a bejelentett sajtótájékoztatót végül nem tartották meg.

Basity Gréta


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »