"Szabad ország, szabad média!"

A Népszabadság minden bizonnyal időzített és eltervezett felfüggesztése miatt tüntettek ma a Kossuth téren. A szerkesztőséggel szimpatizálók megtöltötték a tér közepét.

A sajtószabadságért Facebook-csoport szervezte rendezvényen részt vett a lap szerkesztőségének több munkatársa is, valamint a tömegben több sajtóorgánum újságírója, ellenzéki politikusok is felbukkantak, a jelentések szerint a résztvevők megtöltötték a tér közepét. 

    
Többen skandálták, hogy “Népszabadság”, “Demokráciát”, “Disznóság”, “Nem hagyjuk”, “Orbán, takarodj”, illetve “Szabad ország, szabad média”.
    
Hargitai Miklós, a szerkesztőség munkatársa, a Sajtószakszervezet helyi alapszervezetének vezetője elmondta: a szombati ügyeletre kollégáit már nem engedték be az épületbe. “Ez mindent elmond arról, mennyire volt ez gazdasági döntés” – jegyezte meg.
    
A lap felfüggesztése mintegy nyolcvan embert érint. “Fogalmam sincs mit fogunk csinálni” – fogalmazott Hargitai Miklós, hozzátéve: egyelőre a becsomagolt személyes holmijukhoz sem férnek hozzá. 
 
Ha kíváncsi a miértekre – itt találhat belőlük párat.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »