Szabad a meccsnézés Erdélyben, nem kódolják a horvát–magyar Eb-selejtezőt

Szabad a meccsnézés Erdélyben, nem kódolják a horvát–magyar Eb-selejtezőt

Kódolatlanul lehet követni a magyar és a horvát válogatott Splitben zajló Európa-bajnoki selejtezőmérkőzését a romániai kábelszolgáltatóknál.
A csütörtök esti összecsapást az RCS & RDS és a UPC előfizetői egyaránt zavartalanul követhetik, nincs geokódolás. Mindez hatalmas előrelépés annak fényében, hogy az elmúlt időszakban folyamatosan az a felirat volt látható a képernyőn: „Szerzői jogi korlátozás miatt jelenlegi műsorunk kizárólag Magyarország területén látható”.

Hírdetés

Megjegyzendő, hogy interneten azonban egyik szolgáltatónál sem lehet látni a meccset, az M4Sport honlapjára kattintva ugyanis a következő felirat látható: „Ez a tartalom csak Magyarországon érhető el”.

A dolog másik „szépséghibája” ugyanakkor, hogy Magyarország válogatottja a mérkőzés első félidejének hajrájában kétgólos hátrányban van, sőt a házigazdák a 42. percben megszerezték a harmadik találatukat is.

Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója szeptember elején úgy nyilatkozott, hogy az erdélyi és a felvidéki magyarság is élőben láthatja a magyar válogatott Európa-bajnoki selejtezőmérkőzéseit, miután az MTVA a technikai feltételeit is teljesítette annak, hogy a kábeltévés szolgáltatók Erdélyben és a Felvidéken is sugározni tudják az M4 Sport adását. Akkor ez csak félig bizonyult igaznak, mert például a szeptember 10-ei magyar–szlovák meccset a UPC előfizetői élőben követhették, a Digi ügyfelei azonban elsötétített képernyőt kaptak.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »