Sydney: késsel támadt szomszédjára a "béke vallásának" követője – persze Allah nevében

Sydney: késsel támadt szomszédjára a "béke vallásának" követője – persze Allah nevében

Terrorizmus vádjával letartóztattak egy 22 éves arabot, aki Sydney külvárosában késsel támadt egy 59 éves férfira, majd a kiérkező rendőröket is megpróbálta megszúrni.

Ihsas Khan egy fodrászszalon előtt támadt rá 59 éves kiszelemelt áldozatára, akit többször is sikerült megszúrnia. A legsúlyosabb sebesüléseket a férfi kezén és nyakán ejtette, állítólag levágta több ujját is.

A sebesült férfi, akit a saját szomszédja akart megölni, bemenekült az üzletbe, ahonnan riasztotta a rendőrséget.

A 22 éves támadó közben többször is nekiszaladt az ajtónak, a késével ütötte az üveget, de nem sikerült bejutnia a szalonba. Az üzlet előtt ordibálta arab nyelven, hogy azért van itt, hogy meghaljon, majd pedig azt, hogy "Allah akbar, ez Allahért történik". Azt is ecsetelgette, milyen szép látvány a szalonban kiömlött vér. Időközben két szomszéd férfinak sikerült egy bottal elüldöznie a fodrászat elől. Ahogy megjelent az első rendőrkocsi, Khan megpróbálta őket is megszúrni az autójuk ablakán keresztül.

Az ausztrál rendőrség jól ismerte az elkövetőt, aki elmondásuk szerint egy Iszlám Állam-ihlette terrortámadást próbált végrehajtani. Úgy tudják, hogy az idős férfi megsebesítésén kívül az ausztrál rendőrökkel is végezni akart.

(The Daily Telegraph – Híradó nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »