Svédországban élõ román orvos: a romániai oltásellenesség külön tudományos elnevezést is kaphat majd

A külföldi kutatók előtt teljesen logikátlan az, ami ma Romániában történik – idézi a Digi24 Laura Ghibu romániai származású, Svédországban élő kutatóorvost, aki a lakosság oltásellenes mentalitásával kapcsolatban elmondta: meggyőződése szerint ez a jelenség több esettanulmány témája lesz, sőt, külön nevet is kaphat majd.

„A tudományos adatok elleni kollektív mentalitás – az, hogy a lakosság nem fogadja el az oltásokat – példátlan az Európai Unióban – hangsúlyozta Ghibu a kollégáit idézve, majd hozzáfűzte, hogy meglátása szerint Románia egy „ laborrá fog változni” a külföldi kutatók előtt, hiszen külföldről nézve, nagyon nehéz helyesen értelmezni a romániai jelenségeket.

Hírdetés

Merthogy, a súlyos lefolyású járványhelyzet, az egészségügyi válság és a szkeptikus magatartás közben egyre nagyobb teret kap a nemzetközi köztudatban is.

Az Associated Press újságírói külön ellátogattak Bukarestbe, ahol a járványhelyzet súlyosságát az oroszországi járványkezeléssel hasonlították össze, ahol hasonlóan rossz az oltottak aránya, a lakosság alig egynegyede kért védőoltást.

Az Euronews által bemutatott anyag arról tanúskodik, hogy a fővárosi járványkórház előtt sorban állnak a mentőautók, a betegeket a folyosókon kezelik, Adrian Marinescu kórházigazgató pedig arról beszél, hogy a kórházba került páciensek körülbelül 90%-a nem élt az oltás lehetőségével. (digi24)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »