Svédország vastagon sáros a menekülthullám elindításában, miért vár szolidaritást?

Arcpirítónak tartja Schiffer András, hogy Brüsszel szolidaritást vár a migráció kapcsán az európai államoktól, miközben 2015 nyarán Németország és Svédország egyoldalúan döntött arról, hogy meghívólevelet küld az otthonukat elhagyni kényszerülőknek – írja a Magyar Idők az LMP-s politikus EchoTV-ben elhangzott interjúja kapcsán.

Mint Schiffer megjegyezte, a volt európai gyarmattartók vastagon sárosak fegyverkereskedelmük miatt a migrációs hullám elindításában.

Schiffer András az EchotTV-ben arról beszélt, Brüsszelnek ideje lenne szembenéznie azzal, hogy nem időnként keletkezik migrációs hullám, amikor valahol a világon vészhelyzet alakul ki. A politikus szerint a XXI. században egészen másfajta migrációs jelenségekkel kell szembenézni, amelyet agy XX. századi rendszer képtelenek kezelni. Hozzátette, a felső határ nélküli elosztási mechanizmus ki fogja meríteni az EU integrációs kapacitását, hosszú távon pedig kezelhetetlen biztonsági helyzetet, ráadásul szívóhatást is generál.

Hírdetés

Schiffer András felidézte, 2015 nyarán Németország és Svédország bocsátotta ki a meghívólevelet, miközben Svédország fegyverexportja nagymértékben okozója a konfliktusoknak, így a migrációnak is.

Schiffer András véleménye szerint az, hogy a centrumországok, mint pl. Németország, Svédország, Franciaország úgy tudták pörgetni a gazdaságukat, ahogyan az elmúlt évtizedekben, az a komoly gyarmatbirodalmi múltnak, valamint a fegyverexportnak köszönhető, amelynek a vetése most „beérik” Európa peremén.

Ebben például a svédek nyakig sárosak. Amikor ennek az egésznek a terhével az Európai Unió szembenéz és azt mondja: kedves kelet-európaiak, akkor szolidaritás! Ez egy picikét arcpirító! – hangsúlyozta a volt országgyűlési képviselő.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »