Svájc is kerítéssel védené meg határait az illegális bevándorlással szemben

Ausztria és Magyarország példáját követve az alpesi ország is szeretne szögesdrótot az országa határára. A jobboldali Svájci Néppárt menekültinváziótól tart, ha Ausztria is bezárja a kapuit – írja a a Die Presse osztrák napilapra hivatkozva az origo.hu.

Az euroszkeptikus Svájci Néppárt menekültügyekért felelős megbízott képviselője, Andreas Glarner attól tart, hogy amennyiben Ausztria is lezárja a határait, úgy majd az alpesi országra zúdulhat a menekültáradat. Ennek megelőzése érdekében az osztrák–svájci zöldhatárra mielőbb kerítés építését szorgalmazza.

Franciaország már korábban lezárta határait, az osztrák kerítésépítéssel pedig már csak Svájcon keresztül tudnának a migránsok Németországba jutni – vélekedett a politikus. Annyiban igaza lehet, hogy az embercsempészek nagyon gyorsan kialakítják új útvonalaikat, miután valamelyik lezárul.

Csak 12 százalékuk „igaz menekült”

“Egyedül a szíriaiak az igazi menekültek. Ők azok, akik az életüket mentik” – mondta Glarner. Szerinte az Iszlám Állam terrorja elől mindössze a migránsok 12 százaléka menekül. Elmondta továbbá, hogy még ők is Olaszországon keresztül érkeznek, ami biztonságos országnak számít.

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosság (UNHCR) jelentése szerint akár 1 millió is lehet azoknak a migránsoknak a száma, akik Líbiából Olaszországon keresztül szeretnének bejutni az unióba.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »