Sürgõsségi eljárást kérnek az RMDSZ képviselõi a medve kilövési kvótát illetõen

Sürgősségi eljárást kért a vadászati törvény mielőbbi szakbizottsági tárgyalására Korodi Attila és Tánczos Barna Hargita megyei parlamenti képviselők, azt követően, hogy a képviselőház frakcióvezetőinek tanácsán, RMDSZ javaslatra erről már október 15-én döntés született. Hargita megyei törvényhozók ezt követően a döntés gyakorlatba ültetését és a szakbizottságoktól a vadászati törvény mielőbbi tárgyalását kérték ma, november 12-én.

Korodi Attila elmondta, hogy oktĂłber folyamĂĄn Maros megyĂŠben, a Nagy-KĂźkĂźllő mentĂŠn tĂśrtĂŠnt szĂśrnyĹą baleset is elkerĂźlhető lett volna, hogyha a szakhatĂłsĂĄgok a tavaly elfogadott tĂśrvĂŠny ĂŠrtelmĂŠben időszakonkĂŠnt – a felmĂŠrt helyzetek alapjĂĄn – ĂşjraĂŠrtĂŠkelik a kilĂśvĂŠsi rĂĄtĂĄt, de azĂłta tovĂĄbbi emberĂŠletet kĂśveteltek az orszĂĄg intĂŠzmĂŠnyeinek a hanyagsĂĄgai.

Hírdetés

„A Parlamentben van az RMDSZ tĂśrvĂŠnytervezete, amely alapjĂĄn tovĂĄbb lehet ĂŠs kell szigorĂ­tani a jogszabĂĄlyon ott, ahol lĂĄtjuk, hogy nem mĹąkĂśdik a gyakorlat, illetve kĂśtelezően be kell vezetni a kompenzĂĄciĂłs rendszereket, ahogyan azt mĂĄr az RMDSZ a SzenĂĄtusban is szorgalmazta. A szaktĂĄrcĂĄnak kĂśtelessĂŠge a prevenciĂłs kvĂłtĂĄk szabĂĄlyozĂĄsa minden ĂŠv februĂĄrjĂĄig” – mutatott rĂĄ a kĂŠpviselő.

Tánczos Barna, az RMDSZ Hargita megyei szenátora rámutatott, hogy bár a jelenlegi törvények arra kötelezik a szaktárcát, hogy minden évben megállapítsa kilövési kvótát, és egy akcióterv értelmében azt gyakorlatba ültesse, a szenátus által elfogadott törvénymódosítás, amelynek sürgősségi tárgyalását kérjük, egy új helyzetet teremtene. (közlemény)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »