Sürgősen fel kell újítani a Hungaroringet, nőnek az elvárások

Sürgősen fel kell újítani a Hungaroringet, nőnek az elvárások

A pályának 2027-ig érvényes szerződése van a Forma-1-es Magyar Nagydíj megrendezésére. Azonban ha nem kezdik el korábban a munkát, már a kontraktus lejárta előtt is veszélybe kerülhet a futam megrendezése.

Kockázatos lenne a versenyrendezés a jelenlegi infrastruktúrával a Hungaroringen 2024 után, ezért mielőbb meg kell kezdeni a felújítási munkálatokat – nyilatkozta Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója a Napi.hu-nak.

Mint mondta: az utóbbi években áramkimaradásokkal, csőtörésekkel és beázásokkal kellett megküzdeniük, és a profi munka mellett a szerencsének köszönhető, hogy a felmerült problémákat nagyobb fennakadás nélkül meg tudták oldani. Az elavult közműveket is le kellene cserélni, mert

az 1985-ben épült pályán a víz- és a csatornahálózat, az áramellátás, valamint az esővíz-elvezetés egyaránt elavult.

Erre már le is zajlott a közbeszerzési eljárás, ám Gyulay Zsolt a fejleményekről nem nyilatkozott.

A Forma-1 népszerűsége nő

Ez nagyban köszönhető az amerikai jogtulajdonos, a Liberty Media érkezésének, ami 2017-ben vette meg az F1-es jogokat 4,6 milliárd dollárért– jelentette ki Gyulay Zsolt. Ez végül jót tett a sportág nézettségének, a Hajsza a túlélésért Netflix-sorozat és a szurkolók előtérbe helyezése miatt is.

A megnövekedett érdeklődés és az elképesztő jegyeladási statisztikák hatására a tradicionális pályák sem érezhetik biztonságban magukat: sok ország pályázik F1-es futamra, és a követelmények is magasabbak. Az eddigi egy helyett jövőre már három színpadot kell építeni a Hungaroringen, ugyanis a Liberty Media tartja magát ahhoz, hogy minden versenyhétvégét olyan show kísérjen, mintha Super Bowl-t rendeznék meg – mondta Gyulay Zsolt.

A jövő évi hungaroringes versenynaptár egyelőre éppen a felújítási munkálatok miatt képlékeny, egyetlen biztos eleme a Forma-1-es Magyar Nagydíj. A Magyar Nagydíjon nagyságrendileg 70 százalék a magyarok aránya a közönség soraiban, idén összesen 290 ezer ember volt kíváncsi a helyszínen.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »