Súlyzóval verte az engedetlen nőket az abonyi férfi

Kerítéssel és más bűncselekményekkel vádol a Ceglédi Járási Ügyészség egy abonyi férfit, aki több nőt prostituáltként dolgoztatott Olaszországban, s ha ellenszegültek, akkor megfenyegette, megverte őket – közölte a Pest Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Gyugyi Csilla elmondta, hogy a férfi 2011-től több nőismerősét rábeszélte arra: dolgozzon prostituáltként Magyarországon és Olaszországban, s az így keresett pénz jelentős részét adja át neki. Az egyik sértett másfél évig dolgozott Olaszországban prostituáltként, ez idő alatt több mint tízmillió forintnak megfelelő eurót keresett, amelyet át kellett utalnia a férfinak. Amikor haza akart jönni, vagy a futtató kevesellte a bevételt, a vádlott azzal fenyegette meg, hogy elmondja a rokonainak, mivel foglalkozik, majd megveri őt és a családját is – ismertette a vádiratot a szóvivő.

Súlyzóval verte élettársát

Tájékoztatása szerint az abonyi férfi 2013 áprilisától az élettársát is rávette a prostitúcióra, neki előbb Kecskemét térségében, később Olaszországban, Riminiben kellett dolgoznia. A gyakran ellenszegülő nőt a vádlott durván bántalmazta: ököllel, székkel, súlyzóval ütötte. A sértett 2015 júliusáig mintegy 9,5 millió forintot keresett, ezt átutalta a férfinak, akinek nem volt rendszeres jövedelme, a nők keresményéből élt.

Tavaly nyáron a férfi felkereste egy korábbi élettársát, és súlyos fenyegetésekkel arra kényszerítette, hogy több százezer forint hitelt vegyen fel, s adja oda neki. A sértett félt a vádlottól, ezért eleget tett a kérésnek; a hitelt azóta is ő törleszti.

A Ceglédi Járási Ügyészség kerítéssel, zsarolással, kitartottsággal és más bűncselekményekkel vádolja a férfit, aki előzetes letartóztatásban van – tette hozzá Gyugyi Csilla.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »