Súlyosították a tanárra bozótvágóval támadó visszaeső elkövető büntetését

Súlyosították a tanárra bozótvágóval támadó visszaeső elkövető büntetését

A Fővárosi Főügyészség 2021 novemberében emelt vádat közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt egy budapesti, 38 éves férfi ellen.

Hírdetés

Az elkövető 2019. december 18-án, Pestszentlőrincen, az 50-es jelzésű villamoson közlekedve szóváltásba keveredett egy osztályát kísérő tanárral, majd elővett a ruházatából egy bozótvágó kést és az osztályfőnök fejének levágásával fenyegetőzött. Eközben a jármű a megállójához ért, a sértett az osztályával épp leszállt, amikor támadója négyszer, hátulról, a 10. bordája vonalában megszúrta, amellyel vérző sérülést okozott a pedagógusnak.

A Fővárosi Törvényszék 2022. április 7-én kihirdetett ítéletével a visszaeső vádlottat bűnösnek mondta ki közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében, valamint súlyos testi sértés bűntettének kíséretében, amelyért őt – halmazati büntetésül – 3 évi szabadságvesztésre, és 5 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosabb jogi minősítés megállapításáért, valamint súlyosabb büntetés kiszabása céljával fellebbezett, amelyet a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség másodfokú indítványában fenntartott.

A Fővárosi Ítélőtábla 2022. november 17. napján kihirdetett másodfokú ítéletével az elsőfokú ítéletet megváltoztatta és az elkövetőt életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek, és a szabadságvesztés büntetés tartamát 5 évre súlyosította.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »