Súlyosabb büntetést indítványozott az ügyészség az adócsalóknak

Súlyosabb büntetést indítványozott az ügyészség az adócsalóknak

Súlyosabb büntetést indítványozott az ügyészség az adócsalóknak

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint súlyosabb büntetés kiszabása indokolt a költségvetést károsító elkövetőkkel szemben.

Hírdetés

A Csongrád Megyei Főügyészség a vádlottakkal szemben bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt emelt vádat a Szegedi Törvényszéken.

A vádirat szerint az elkövetők 2015. év elejétől 2017. év elejéig fiktív számlák kiállításával, illetve a fiktív számlák befogadásával áfa-adónem tekintetében különösen nagy vagyoni hátrányt okoztak.

A Szegedi Törvényszék az előkészítő ülésen az elkövetők beismerő nyilatkozatát elfogadta, és őket jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt 400 000 és 700 000 forint pénzbüntetésre, míg a bűnszövetségben, üzletszerűen és különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt 2 év szabadságvesztésre, 3 év gazdálkodó szervezet vezető tisztségviselője foglalkozástól eltiltásra ítélte. A bíróság a szabadságvesztés végrehajtását 5-5 év próbaidőre felfüggesztette.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés büntetés, illetve nagyobb összegű pénzbüntetés kiszabása, míg a vádlottak és védőik a büntetés enyhítése végett fellebbeztek.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a cselekmények jelentős tárgyi súlyára, és a költségvetést károsító bűncselekmények elszaporodottságára tekintettel a szabadságvesztés tartamának, illetve a pénzbüntetés súlyosítása indokolt.

 Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla jár el.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »