Súlyos vízhiány van Szútoron, a bérlakásokban élők helyzete a legrosszabb

Súlyos vízhiány van Szútoron, a bérlakásokban élők helyzete a legrosszabb

Rendkívüli helyzet van érvényben az ivóvízhiány miatt Szútoron (Sútor), a Rimaszombati járásban. A legrosszabb helyzetben a községi bérlakásokban élő 24 család van – tájékoztatott Gabriel Lakatoš polgármester.

A rendkívüli helyzetet még július 25-én hirdette ki a polgármester, a vízhiányt a tartós szárazság okozta. A településen nincs vezetékes víz, a több mint 600 lakos kutakat használ, azok viszont szinte kiapadtak a szárazság miatt.

Hírdetés

A polgármester elmondása szerint a községi bérlakásokban élő mintegy 100 lakos van a legrosszabb helyzetben. Az önkormányzat rendszeresen az ivóvízzel való takarékoskodásra szólítja fel a lakosságot és lépéseket tett a vízellátás biztosítására. „A községi hivatal kútjában van víz, de sajnos emberi fogyasztásra alkalmatlan. A kútból egyéb használatra biztosítunk vizet a lakosoknak” – tette hozzá Lakatoš.

A vízhiány miatt 11 településen van rendkívüli helyzet az országban: Ökröskén (Volica), Darnyán (Drňa), Harmacon (Chrámec), Andrásin (Pača), Lengvárton (Dlhé Stráže), Selmecbányán (Banská Štiavnica), Baldócon (Baldovce), Trencséfogason (Zubák), Szútoron, Ötösbányán (Rudňany) és Szlatvinon (Slatvina).


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »