Súlyos munkabaleset történt a kassai U. S. Steelben

Áramütés következtében súlyos égési sérüléseket szenvedett a kassai acélmű egyik alkalmazottja. A férfit a sacai kórházba szállították, testének 25 százaléka megégett.

„A vasgyár energetikai részlegén szenvedett balesetet az alkalmazott. A baleset körülményeiről bővebb tájékoztatást nem adhatunk” – közölte lapunkkal Ján Bača, a kassai U. S. Steel kommunikációs részlegének vezetője. Az esetet a rendőrség, a munkavédelmi felügyelőség és a vasgyár illetékes részlege vizsgálja. A rendőrség gondatlanságból elkövetett testi sértés ügyében indított vizsgálatot. „A pácienst harmad- és negyedfokú égési sérülésekkel szállították kórházba, testének 25 százaléka megégett. Azonali beavatkozásra volt szükség” – közölte lapunkkal Alžbeta Sivá, a sacai kórházat működtető Agel hálózat szóvivője.

A kassai acélgyár egyik, neve elhallgatását kérő munkatársától megtudtuk, az elmúlt egy hét során több munkabaleset is történt a gyár területén.

Hírdetés

„Az egyik kollégának beszorult a keze, lehet, hogy amputálni kell a kisujját. Ezzel szinte egy időben egy másik kolléga eltörte a lábát, amikor a síneken haladt át, egy nappal később pedig egy másik munkás bezuhant a javítás alatt álló lépcsőház egyik lezáratlan nyílásába”

– mondta lapunknak az acélgyár alkalmazottja. Ezekről a balesetekről Ján Bačát is megkérdeztük, de kérdéseinkre lapzártáig nem érkezett választ.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »