Súlyos buszbaleset Brassó megyében négy halottal

Négy ember, köztük egy gyermek életét vesztette, több mint húszan pedig megsérültek, amikor egy autóbusz pénteken kora délután felborult Brassó megyében.

A súlyos közúti baleset a Fogarastól mintegy húsz kilométerre fekvő Persány falu közelében történt. Az eddigi információk szerint a többnyire gyermekeket szállító jármű ismeretlen okokból lesodródott az úttestről, majd felborult.

Ciprian Sfreja, a Brassó megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szóvivője a Mediafax hírügynökségnek elmondta, a baleset következtében a jármű négy utasa – közöttük egy gyermek – életét vesztette. További huszonkét személy megsérült a szerencsétlenség során, közülük tizenhatan súlyos állapotban vannak a hatóságok szerint.

Az egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint a Iaşi-ból Aradra tartó jármű 28 utast szállított, közöttük 25 gyermeket. Nem hivatalos információk szerint a balesetet az okozhatta, hogy az autóbusz sofőrje nem csökkentette a sebességet egy hajtűkanyarban. A szerencsétlenség nyomán a hatóságok életbe léptették a vörös jelzésű mentési akciót, a helyszínre pedig tizenegy mentőautót vezényeltek. A sebesülteket a brassói kórházakba szállítják.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »