Súlyos betegséget okozhatnak a rossz fogak

Súlyos betegséget okozhatnak a rossz fogak

Sokan felismerik annak jelentőségét, hogy a test és a lélek összefügg egymással, azt viszont kevesebben tudják, hogy fogaink állapota kihathat szerveinkre, közérzetünkre. A biológiai fogorvoslás összefüggő egésznek tekinti az emberi szervezetet és a benne lejátszódó folyamatokat.

Voll és Kramer német orvosok fedezték fel, hogy kölcsönös kapcsolat van a fogak és bizonyos szervek, testfelületek, ízületek között. Bioelektromos mérési módszerekkel, az úgynevezett Voll-féle elektroakupunktúrával bizonyították, hogy a fogak fúrásának és csiszolásának hatására a bőr meghatározott akupunktúrás pontjain mérhető változások lépnek fel.

De mi is az a gócpont? Dobó Nagy Csaba, a Semmelweis Egyetem szakembere az M1 – Minden tudás című műsorában kifejtette, ekkor a szervezetben van egy kitüntetett hely – ez lehet fog, mandula, epehólyag vagy prosztata -, ahol folyamatosan krónikus gyulladás áll fenn, és ez a primer gyulladás egy távoli szervben fenntart egy másodlagos betegséget.

Dr. J. Gleditsch fül-orr-gégész az 1970-es évek elején felfedezte, hogy speciális szájnyálkahártya-pontokba adott injekciókkal gyors gyógyulást lehet elérni. Megfigyelései szerint a kezelések hatására nemcsak a fül-orr-gége szakterület betegségei gyógyultak, hanem más szervi tünetek is megszűntek.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »