Sulík szerint a koalíció kitart a választási ciklus végéig

Sulík szerint a koalíció kitart a választási ciklus végéig

Richard Sulík gazdasági miniszter és az SaS vezetője a Sme rodina helyében valószínűleg mérlegelné, hogy maradjon-e egy olyan koalícióban, amelynek a legfontosabb reformjait nem hajlandó támogatni. A mozgalom távozását azonban nem követeli – állapította meg a TASR hírügynökségnek adott interjújában.

Hozzátette: a koalíciónak végül a Sme rodina nélkül is sikerült elfogadnia az egészségügyi reformot és a nemzeti parkokról szóló törvénymódosítást. Ugyanakkor meglepőnek tartja Igor Matovič engedékeny hozzáállását a Sme rodinával szemben: arról beszél, hogy tiszteletben kell tartani a mozgalom véleményét.

„Igor Matovič viselkedését nem fogom kommentálni, nincs értelme. Már több mint egy éve ehhez tartom magam, és egész jól működik. A reformokat elfogadtuk. Ugyanakkor nagyon meglep Matovič engedékenysége, mert mikor korábban nekem volt más véleményem egy-egy dologról, akkor rögtön azzal vádoltak, hogy a százalékokkal „játszadozom”. Most viszont ezt tiszteletben kell tartani. Alkosson véleményt erről mindenki maga” – jegyezte meg Sulík.

Hírdetés

A polgárok kormányba vetett alacsony bizalmával kapcsolatban azt mondta: nem örül ennek.

– állapította meg.

Sulík szerint a koalíció kitart a választási ciklus végéig. „Már kicsit összeszoktunk, mindenki alkalmazkodott a fennálló helyzethez. Én például úgy, hogy nem kommentálom Igor Matovičot. Telnek a napok, megy a munka. Ami a gazdasági minisztériumot illeti, nem panaszkodhatok arra, hogy nem menne a munka. Tesszük a dolgunkat” – zárta.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »