Sulík gratulált Nicholsonovának

Sulík gratulált Nicholsonovának

Richard Sulík, az SaS elnöke csütörtökön gratulált Lucia Ďuriš Nicholsonovának (SaS), akit csütörtökön megválasztottak az Európai Parlament Foglalkoztatási és Szociális Bizottságának (EMPL) élére. Azzal kapcsolatban, hogy Ďuriš Nicholsonová fontolgatta az indulását a parlamenti választásokon, Sulík elmondta: a párt szeptemberben foglalkozik majd a jelöltlista összeállításával.

Ďuriš Nicholsonová csütörtökön a TASR hírügynökségnek nyilatkozva kijelentette: eddig fontolgatta, hogy indul a jövő évi szlovákiai parlamenti választásokon, de az, hogy csütörtökön megválasztották őt az Európai Parlament Foglalkoztatási és Szociális Bizottságának (EMPL) élére, új helyzetet teremtett. Hozzátette: nem számított a megválasztására, de kitüntetésnek veszi azt, és ennek fényében fog dönteni a hazai politikai tevékenységéről.

Hírdetés

Sulík hétfőn (július 15.) arról beszélt, hogy számol Ďuriš Nicholsonovával a párt jelöltlistáján. Hozzátette: a képviselőnő kíváncsi rá, a választói hol látnák őt szívesebben. „Azt mondta, hogy ha több karikát kapna, mint 2016-ban, akár vissza is térne az SZK Nemzeti Tanácsába. Választási lehetőséget biztosít a szimpatizánsainak” – mondta Sulík, aki korrektnek véli ezt a hozzáállást.

Az EP-képviselő június végén a párttagsága felfüggesztését kérvényezte. „Szünetet kértem, hogy rájöjjek, vajon összeillünk-e még” – indokolta akkor a döntését Ďuriš Nicholsonová. A párt Országos Tanácsa július 30-ai ülésén készül megvitatni a kérvényt.

Lucia Ďuriš Nicholsonovát csütörtökön választották meg az EP-bizottság élére. Eredetileg a volt lengyel kormányfőt, Beata Sydlót jelölték a posztra.
 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »