Sulík és Matovič Hlináék nélkül vágna neki az önkormányzati választásoknak

Sulík és Matovič Hlináék nélkül vágna neki az önkormányzati választásoknak

Az SaS és az OĽaNO kettes koalícióban indulna.

Az SaS és az OĽaNO közösen vágna neki a jövő évi önkormányzati választásoknak. Ha minden marad a jelenlegi helyzetben, a KDH önállóan indulhat, bár a kereszténydemokraták szerint hármójuknak közösen lenne jó indulni, ha le akarják győzni a Smert. Minderről Alojz Hlina beszélt mai pozsonyi sajtótájékoztatóján.

“Kerestük a lehetőséget arra, milyen választ adjunk a polgároknak arra vonatkozóan, hogy milyen további együttműködés jöhet létre köztünk. Sajnos, úgy tájékoztattak, hogy az önkormányzati választásokon és parlamenti szinten az SaS és a OĽaNO már csak kettes koalíciót tervez,” mondta Hlina.

A KDH elmondása szerint készen állt a tárgyalásokra, de elfogadja a másik két párt döntését. Amennyiben január végéig nem változik a helyzet, a KDH ennek fügvényében lép a továbbiakban.

Hírdetés

A kereszténydemokraták elmondásuk szerint változást szeretnének az országban. Hlina rámutatott, hogy a megyei választások megmutatták, hogy amennyiben közösen indulnak, a Smer is legyőzhető.

“Ha valami működőképesnek bizonyult megyei szinten, miért ne folytatnánk? ” jegyezte meg Hlina, aki szerint a KDH önmaga is eséllyel indulhat az önkormányzati választásokon.

A Körkép.sk információi szerint a három ellenzéki párt az egyes városokban közösen indítandó jelöltekben nem tud megegyezni. Míg ugyanis az SaS és az OĽaNO a megyei választások előtt megegyezett, hogy megyefőnöknek az SaS (Droba), főpolgármesternek az OĽaNO állíthat jelöltet, addig a KDH szintén ambíciókkal rendelkezik nemcsak Pozsonyban, de Kassán és más városokban is.

SME/Körkép.sk

Nyitókép: SME


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »