Sulík: Az a legvalószínűbb, hogy augusztus végén távoznak az SaS miniszterei

Sulík: Az a legvalószínűbb, hogy augusztus végén távoznak az SaS miniszterei

Az SaS minden alternatívával számol a koalíciós válság végkifejletét illetően, de Richard Sulík pártelnök szerint az a legvalószínűbb, hogy az SaS miniszterei augusztus végén benyújtják a lemondásukat. Sulík erről szerdai sajtótájékoztatóján beszélt. Feltételezése szerint Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter nem távozik a kormányból, tehát nem teljesülnek az SaS feltételei.

„Komoly dolgokról van szó. A tét az, hogy hogyan lesz irányítva az ország. Jobb kivárni, mint ijesztgetni és sürgetni a döntést” – válaszolta Sulík arra a kérdésre, hogy van-e értelme augusztus végéig várniuk. Leszögezte, hogy támogatják a Heger-kormányt. „De ami nem megy, az nem megy” – jelentette ki, hozzátéve, hogy Matovič hozzánőtt a székéhez. A liberális párt ugyanakkor kitart a távozása mellet, és Sulík szerint az OĽaNO-nak kell mérlegelnie, hogy az ország érdekeit tekinti-e fontosabbnak, vagy a saját pártérdekeit.

Hírdetés

Sulík visszautasítja azokat a kijelentéseket, hogy az SaS máris megkezdte a választási kampányát. Hozzátette, hogy bár a koalícióból gyakorlatilag kiléptek, joguk van akár alkotmánytörvényeket is a parlament elé terjeszteni. Azt is jelezte, hogy augusztus végéig további tervezeteket dolgoznak ki és igyekeznek támogatókat keresni.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »