Sulík: Amennyiben a miniszterelnök egy kisebbségi kormányt preferál, akkor tisztán az OĽaNO érdekeiről van szó

Sulík: Amennyiben a miniszterelnök egy kisebbségi kormányt preferál, akkor tisztán az OĽaNO érdekeiről van szó

Amennyiben a miniszterelnök egy kisebbségi kormányt preferál egy problémás ember távozása helyett, akkor nem beszélhetünk az ország érdekeiről, hanem tisztán az OĽANO mozgalom érdekeiről – jelentette ki az SaS pártelnöke, Richard Sulík, aki emlékeztette Eduard Heger miniszterelnököt, hogy a koalíciós szerződés felmondásának oka éppen Igor Matovič pénzügyminiszter viselkedése (OĽANO).

„A velem és az SaS többi tagjával kapcsolatos sok személyes sértés és nyilvánvaló hazugság ellenére mindent megtettem a vita rendezése érdekében. A házelnökkel és a miniszterelnökkel folytatott megbeszélésen egyetlen dolgot kértem – hogy Igor Matovič fejezze be az értelmetlen rugdosást az SaS-be. Nem sokkal később az egészet elrontotta azzal a gyalázatos váddal, hogy az SaS együttműködik a fasisztákkal. Az út innen már nem vezet sehova, és erről a miniszterelnököt és az államfőt is tájékoztattam“

– magyarázta Sulík.

A kormányválság korai megoldását váró Zuzana Čaputová államfő szavai után szerinte már csak két megoldás maradt – az egész okozójának távozása, vagy az SaS távozása.

Hírdetés

„Mindenféle „számítás“ nélkül újra elismétlem, hogy a jelenlegi pénzügyminiszter pozícióban maradása rendkívül káros az országra nézve, különösen az államháztartás felborulása, a fasiszta képviselőkkel való aktív együttműködés és a törvényhozási folyamat megerőszakolása miatt“

– zárta szavait Sulík.

Eduard Heger (OĽANO) miniszterelnök pénteken az elnöki palotában tárgyalt a jelenlegi helyzetről Zuzana Čaputová államfővel. A miniszterelnök kijelentette: fontos, hogy a négyes koalíció bejezze a kormányzást a választási időszak végéig. Ettől függetlenül azonban a kisebbségi kormányt sem zárta ki, de ezzel a forgatókönyvvel egyelőre nem szeretne dolgozni.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »