Stummer az AH vezetőjének leváltásáról kérdezi Pintért

A Nemzetbiztonsági Bizottság szeptember 21-i ülésén tárgyalná az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) váratlan menesztésének körülményeit. Stummer János, a biztosság jobbikos elnöke azt közölte, a mai napon soron kívüli tájékoztatást kért a Belügyminisztériumtól, hogy ebben a nemzetbiztonsági szempontból különösen veszélyeztetett időszakban miért volt feltétlenül szükséges a magyar elhárítás vezetőjének soron kívüli leváltása.

Kiss Zoltán leváltásának körülményeiről az azt közzétevő Magyar Közöny semmit sem ír, ugyanakkor Kisst sokan az Orbán-kormány államtitkárának, a korábbi III/II-es kommunista titkosszolgálati tiszt, Tasnádi László emberének tartották. A HVG arra emlékeztet, hogy az AH-t általában elkerülték a politikai botrányok, csupán a Black Cube-ügy, valamint a közelmúltban nagy vihart kavart, Kaleta-féle pedofilbotrány szálai érték el a szervezetet.

Hírdetés

Stummer bizottsági elnökként arra kérte Pintér Sándor belügyminisztert, hogy feltétlenül gondoskodjon a Belügyminisztérium képviseletéről a nemzetbiztonsági bizottság szeptember 21-én soron következő ülésén.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »