Strómani rendszer az agrárkamara mögött

Strómani rendszer az agrárkamara mögött

MTI nyomán

A Fidesz által felállított agrárkamarai rendszer ezer sebből vérzik, többek között “nyilvánvaló pártpolitikai célokat is végrehajt”, illetve a Magosz különböző tisztségviselői lettek “zsíros állásokba beültetve” – mondta keddi sajtótájékoztatóján Magyar Zoltán jobbikos parlamenti képviselő, aki Szabó Balázs szekszárdi képviselővel tartott közös sajtótájékoztatót.

Magyar Zoltán azt mondta: a tolnai kamarai elnök, Hadházy Árpád “ezer szálon kötődik” Twickel György borászhoz, aki több milliárd forint értékben szerzett földeket a közelmúltban. Szerinte a két ember összejátszik, ezért felszólította a kormányt, hogy tegyen valamit, és végre jöjjön létre egy demokratikus, alulról szerveződő kamara.

“A Fidesz által felállított agrárkamarai rendszer egyfajta strómani modellt segít, így játsszák ki a mindenkori földtörvényt, így szereznek meg óriási méretű birokokat” – mondta Magyar.

Szabó Balázs, a Jobbik szekszárdi képviselője hozzátette: a cégcsoportok több száz életjáradéki szerződést kötöttek magánszemélyekkel, az állami árveréseken pedig a cégek alkalmazottai vásároltak annak érdekében, hogy tartani tudják a 300 hektáros limitet. Mint mondta, van olyan traktoros, aki már 1 milliárd forint értékben vásárolt.

Az ellenzéki politikus szerint a megyei kamarai elnök felesége is strómankodik, jelen pillanatban is van egy kb. 110 millió forint értékű földterület, ami a nevére került, illetve az eljárás folyamatban van.

Jelezték, hogy a Jobbik korábbi feljelentését az ügyészség elutasította az ügyben, most azonban – új információk birtokában – újra feljelentést tesznek, a kormányt pedig felszólítják, hogy tegye meg a lépéseket azért, hogy az agrárkamara valóban a gazdák érdekeit képviselje.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »