Stressz ellen: ezek a módszerek segítenek

Stressz ellen: ezek a módszerek segítenek

A stressz a mindennapi élet velejárója (az élet sója), ami mindenki életében jelen van kisebb vagy nagyobb mértékben. Ha azonban túl sokat stresszelünk és hosszú távon sem vagyunk képtelenek megnyugodni, annak komoly egészségügyi kockázatai vannak, így érdemes több dolgot is kipróbálni, amikkel kiereszthetjük a gőzt és lazíthatunk.

Állítsuk be az ébresztőórát 15-20 perccel korábbra, és szánjunk reggelente kicsit több időt magunkra. A reggeli kávénak is nagyjából húsz percre van szüksége arra, hogy hasson – ha ez alatt hagyunk magunknak egy kis időt arra, hogy üldögéljünk, vagy csak ne rohanva készülődjünk, és közben átgondoljuk, mi minden vár ránk aznap, akkor máris nyugodtabban vághatunk neki a feladatoknak – írja a Házipatika.com.

Hírdetés

A hűvösebb, kevésbé élénk színek, mint a kék, a zöld vagy a szürke megnyugtatóan hatnak, mert a szemünkön keresztül az agyunk érzelmekért felelős részét stimulálják. Otthon ilyen színűre festhetünk egy falat, a munkahelyünkön pedig a számítógépünk képernyővédőjét állíthatjuk ilyen színűre, illetve egy színes kendőt is elhelyezhetünk az asztalunkon vagy a székünkön.

Ha például kiszortírozzuk a szekrényekből, fiókokból a régi kacatokat, nem használt dolgokat, az az elménkre is olyan hatással van, mintha kisepernénk egy nagy halom dolgot, ami terhes, felesleges vagy nem oda való. A rendrakás, takarítás megnyugtathat, csökkentheti a stresszt, tisztább, rendezettebb környezetben pedig mi is összeszedettebbnek, nyugodtabbnak érezzük magunkat.

Az interneten nem véletlenül annyira népszerűek az állatos, különösen pedig a macskás videók. Egy stresszes nap után az ilyen vidám kisfilmek nézegetése kutatások szerint kifejezetten pihentető, megnyugtató hatással van az agyra – a nevetés az egyik legjobb fegyver a stressz ellen, úgyhogy vessük be, amilyen gyakran csak lehet.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »