Stratégiai megállapodás a Veszprémi Érseki Főiskola és a Partiumi Keresztény Egyetem között

Stratégiai megállapodás a Veszprémi Érseki Főiskola és a Partiumi Keresztény Egyetem között

A tudományos és oktatási célú megállapodást a Nagyváradon megrendezett IV. Interdiszciplináris konferencia a Kárpát-medencei magyarság társadalmi és gazdasági helyzetéről alkalmából írták alá november 24-én. Az együttműködés elsősorban a magyar nyelvű szociális munka és teológia területeit célozza. A veszprémi főiskola célja további partnerségi kapcsolatok kialakítása.

Sebestyén József, a Veszprémi Érseki Főiskola rektora és Mészáros Ágnes Mária nemzetközi és mobilitási ügyekért felelős rektori megbízott november 24-én látogatta meg a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetemet, tudományos és oktatási célú stratégiai keretmegállapodás megkötése céljából. A delegációt Pálfi József rektor és Szilágyi Ferenc, a Partiumi Keresztény Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karának dékánja fogadta.

A dokumentumot a november 24–25-én megrendezett IV. Interdiszciplináris konferencia a Kárpát-medencei magyarság társadalmi és gazdasági helyzetéről című konferencián, ünnepélyes keretek között írták alá.

Az együttműködés elsősorban a magyar nyelvű szociális munka és teológia területeit célozza, melyek egyaránt részét képezik a Partiumi Keresztény Egyetem és a Veszprémi Érseki Főiskola képzési profiljának. A megállapodás keretében sor kerül oktatási, módszertani, valamint képzési és tananyagfejlesztési kérdéseket érintő tudás- és tapasztalatcserére. Az intézmények részéről kutatási és tudományos projektben való együttműködés és közös konferenciaszervezés is várható. Kiemelt jelentőséggel bír továbbá az innovációs és társadalmi missziós tevékenységekben való összehangolt és közös munka, a családvédelem és teremtésvédelem területeire vonatkozó oktatás- és tudományszervezés.

A megállapodást aláírásával Páli József rektor (PKE), Szilágyi Ferenc dékán (PKE-GTK) és Sebestyén József rektor (VÉF) hitelesítette a konferencián. A felek az Erasmus+ nemzetközi hallgatói és oktatói mobilitási program megalapozásáról is egyeztettek.

Hírdetés

A sikeres stratégiai megállapodás mellett a veszprémi delegáció tagjai számos nívós előadást, kerekasztal-beszélgetést is meghallgattak. A feldolgozott témák között kiemelt helyen szerepeltek a térségfejlesztés, az intézményi hálózatok, a gyermekvállalás, a mobilitás és nyelviség aktuális kérdései.

Sebestyén József rektor és Mészáros Ágnes Mária rektori megbízott megerősítette, hogy a Veszprémi Érseki Főiskola kiemelt célja további határon túli és más nemzetközi intézményekkel való partnerségi megállapodások kialakítása, így az intézmény egyre bővülő lehetőségeket kínál majd hallgatóknak és oktatóknak egyaránt.

A konferencián nyitották meg a Szálkai Tamás, Szikla Gergő és Szilágyi Ferenc szerzők nevéhez köthető, Bihar fél évezrede térképekben című kiállítást is.

Forrás: Veszprémi Érseki Főiskola

Fotó: Torkos Márk Erik/erdon.ro

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »