Storcz: Danuta legenda

Storcz: Danuta legenda

– A TELJES MAGYAR PROGRAM RIÓBAN

„Négyszeres olimpiai bajnok magyar kajakozó nincsen, négyszeres olimpiai bajnok aktív magyar versenyző sincsen” – jelentette ki a felnőtt vezetőedző.

 

Női kajak egyes 500 méteren ezt megelőzően csak a szovjet Ljudmila Pinajevának sikerült a címvédés (1964, 1968).

A 500-as sikerről Storcz Botond úgy fogalmazott, Kozák Danuta betegsége után nem volt reális ez a fölényes diadal. „Viszont ha azt nézzük, hogy tegnap a középfutamban már 1,4 másodperces előnnyel legjobb időt ment, akkor abszolút az volt.” – hangsúlyozta.

„Nehéz azért azt mondani, hogy valaki másfél hajóval fogja megvédeni olimpiai címét és nyeri negyedik olimpiai aranyérmét.” – mondta ez előzetes esélylatolgatásokról.

A 200 méteren negyedik Tótka Sándor, Molnár Péter eredményéről Storcz Botond azt mondta, az „a három század hiányzott a lelki boldogsághoz”.

„A 200 méternek a sajátossága, hogy három századdal maradtak le a dobogóról, s négy századdal már másodikak. Ez benne van a versenyben.” – fogalmazott.

Az 1000 méteren hetedik Hufnágel Tibor, Ceiner Benjámin szereplése szerinte „nagyjából reális”.

„Ha kicsit jobban kijön a lépés, akkor pontszerzők, ahogy arról előtte beszéltünk, hogy nagyon jó lenne. De nagyjából azt hozták, amit tudnak. Jó verseny volt egyébként” – értékelt a vezetőedző, aki jelezte, bízik benne, hogy szombaton a női kajaknégyes is megvédi címét.

„Danuta Szabó Gabival megnyerte a párost, ma az egyest, így pillanatnyilag mindhárom 500-as számban olimpiai címvédő!” – emelte ki.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »