Storcz Botondnak van egy kis hiányérzete

Storcz Botondnak van egy kis hiányérzete

Három aranyérmet nyert a magyar kajak-kenu csapat. Mindhármat a hölgyek hozták, és mindegyik közös nevezője Kozák Danuta, aki egyéniben, párosban és négyesben is győzött. Aezzel már ötszörös olimpiai bajnok a két londoni aranyérmével együtt. A négyes győzelme után Storcz Botond szövetségi kapitánnyal beszélgettünk.

A TELJES RIÓI MAGYAR PROGRAMÉRT KATTINTSON!

– Nyilván boldog a három arany miatt, viszont feltűnő, hogy más érem nincs a magyar csapat gyűjteményében. Így is elégedett?
– Van két negyedik helyünk, ha azok eggyel előrébb végeztek volna, most rendben lennénk. A három arany kimagasló, de valóban, hiányzik még mellőlük dobogós helyezés.

– Ebben a három aranyban is Kozák Danuta a közös nevező. Nélküle mi lett volna?

– Nincs nélküle, szerencsére van. Kétszeres olimpiai bajnokként jött ki Rióba, meghatározó alakja a sportágnak nemzetközi szinten is, itt futamot sem veszített, kiemelkedett a mezőnyből. Mindkét címét megvédte, Szabó Gabriella is háromszoros olimpiai bajnok lett, Fazekas-Zúr Krisztina pályafutása második olimpiai aranyérmét szerezte meg, Csipes Tamara pedig végre felállhatott a dobogó tetejére.

– És mi van a férfiakkal?
– Náluk sokkal több a fiatal és újonc versenyző, többségük az első olimpiáján vett részt, és még nem szereztek elég tapasztalatot nemzetközi versenyeken. A 200 páros kijutása a doppingügyek miatt különlegesnek mondható, némi kihagyás után estek be a versenyre. Menet közben alakult a csapat, egy-egy számban más egységek indultak, mint terveztük. A doppingügyek miatt olyan versenyzőket is neveztünk, akik nem is készültek az olimpiára.

– Van olyan versenyző, aki többet nyújtott a vártnál?
– Danutára térnék vissza, akinek minden esélye megvolt a három aranyra, és élt is vele. Ez azt jelenti, hogy a legapróbb hibát sem követte el, mert hiába kimagasló egyéniség, egy kis hiba ezen a szinten könnyen végzetessé válhat. A hét elején gyomorfertőzést kapott, abból felállva triplázott, és ez csak növeli a teljesítményének az értékét. Ha nincs a betegség, akkor nem ötvenegy századmásodperccel, hanem olyan magabiztosan nyerte volna a páros is a számát, mint nyerte a négyes vagy az egyest Danuta.

– Kik okoztak csalódást?
– Sajnos voltak olyan egységeink, amelyeket döntőbe vártunk, de nem jutottak el oda. Személy szerint nagyon szerettem volna, hogy ezer méteren a tizenkilenc éves Kopasz Bálint eljusson a fináléig, fájó szívvel mondom, hogy ez nem sikerült, de van még ideje, sokra hivatott kajakos. Szüksége van még sok versenyzésre. A többit mindenki látta…


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »