Storck: Nem rólam szól ez a történet

A magyar kapitány szerény és tisztelettudó, tudja, hogy csak a csapategységgel van esély Belgium legyőzésére. A magyar sajtótájékoztatón is ott voltunk.

Folyamatosan frissülő, élő hírfolyamunkat IDE KATTINTVA éri el!

„Örülünk, hogy ideáig eljutottunk, meg is érdemeltük. Az első meccstől fejlődést mutattunk. Holnap a világranglista második helyén álló csapat lesz az ellenfelünk. Fegyelmezett csapatjátékból indított támadásokkal lehet esélyünk. Nem gondolom, hogy most is a 39. helyen állunk. Már előrébb tartunk, jó úton járunk!” – mondta Bernd Storck a belgák elleni meccs toulouse-i sajtótájékoztatóján.

Hozzátette, hogy Portugália ellen sem a magyar válogatott felé billent a mérleg nyelve a mérkőzés előtt, de jó teljesítményt nyújtott a csapat. A német tréner kérdésre válaszolva elmondta, hogy nem az ő feladata ítéletet mondani a belga csapatról, mindenesetre egy gyengébb kezdés után belejött Marc Wilmots csapata. „Nagy kihívás, egyben megtiszteltetés lesz ellenük játszani.”

A kapitány elárulta, neki is sokat jelentett a családi nap, az Izland elleni csoportmeccs után találkozhatott a szeretteivel, akiket természetesen hiányol. „Ők a tévé előtt drukkolnak nekünk!”

A szövetségi kapitány leszögezte, nem tulajdonít nagy jelentőséget annak, hogy a nagy tekintélyű L’Équipe francia sportnapilap őt választotta a csoportkör második legjobb kapitányának. „Nem rólam szól ez a történet, hanem a játékosokról. Hatalmas sikernek tartom, hogy három meccs után, mind a húsz mezőnyjátékos szerepelhetett az Európa-bajnokságon” – fogalmazott a kapitány.

Egy belga újságírói kérdés kapcsán felvetődött, hogy mivel a magyar válogatott gyakran változtat a kezdőcsapaton, ez akár érintheti Szalai Ádám szerepét. Bernd Storck sejtelmesen válaszolt: „Majd meglátjuk, ki játszik a belgák ellen és ki nem.

A sajtótájékoztató után edzett a magyar csapat is, csakúgy, mint a belgák korábban.

A vasárnapi nyolcaddöntőnk 21 órakor kezdődik Toulouse-ban.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »