Storck: Készen állunk

Storck: Készen állunk

Elrepült a franciaországi Európa-bajnokságra a magyar labdarúgó-válogatott. A szövetségi kapitányban és a játékosokban is ég a bizonyítási vágy, magyar csapat a csúfos 1986-os vb-bukta óta nem játszott komolyabb tornán.

Szurkolók búcsúztatták a magyar labdarúgó-válogatottat a ferihegyi repülőtéren. Az Eb-keret mind a 23 tagja egészséges, egyikük sem bajlódik sérüléssel.

„Végre készen állunk a franciaországi utazásra. Tudjuk, hogy egy álom vált valóra azzal, hogy 44 év után ismét az Eb-n szerepelhetünk, ahol megpróbáljuk a legjobbat nyújtani. A felkészülés remek volt, a csapat készen áll, de még hét napunk lesz edzeni az első meccsig. Hatalmas lehetőség az Eb, hogy Magyarország visszakerüljön a futball térképére. Meg akarjuk mutatni, hogy nem érdemtelenül jutottunk ki” – hangoztatta Bernd Storck, magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

Az első meccsig a csapat igyekszik alaposan felkészülni az ellenfelekből – mondta az egyik csatár, a Lengyelországban légióskodó Lovrencsics Gergő.

„Végre eljött a pillanat. Ezért dolgoztunk a playoff után, mindenki nagyon várta, és végre elindulhatunk az álmunk felé. Nagyon izgatottak vagyunk, hiába, hogy csak egy hét múlva lesz az első mérkőzésünk, de mindenki nagyon várja, mindenki nagyon bizonyítani akar, hogy ilyen hosszú idő után Magyarország ismét kijutott egy világeseményre. Úgyhogy nagyon bizakodó vagyok én is személy szerint, de a többiek ugyanúgy” – fejtette ki.

A magyar labdarúgó-válogatott 1972-ben vett részt utoljára Európa-bajnokságon. Június 14-én Ausztria, 18-án Izland, 22-én pedig Portugália lesz az ellenfél a csoportküzdelmek során.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »