Storck Dunaszerdahelyen is csodát tesz?

Storck Dunaszerdahelyen is csodát tesz?

Sokak szerint nem egy csodatevő, s a magyar válogatottat is csak jó időben vette át, de a kétkedőknek elég megnézni a pályafutását. A DAC új vezetőedzője, a német Bernd Storck igazi erősítés a csallóközi kispadon, akivel a következő szezonban harcba lehet szállni a Slovannal szemben a bajnoki címért.

Más kérdés, hogy amikor péntek reggel ezen írás születik, még az se biztos, hogy lesz-e, s ha igen, akkor milyen befejezése a Fortuna liga mostani idényének. Több kérdés már megválaszolásra került, már csak a szakmának vagyis inkább a kluboknak kellene döntenie. A kényszerszünetben ugyanakkor számtalan olyan hír látott napvilágot, amely nem adott új erőt a szlovákiai labdarúgásnak.

A zsolnaiak anyagi csődje, a több helyen növekedő gazdasági bizonytalanság mellett

Sajnos már az első nyilvános edzés alatt úgy éreztem, nem fog sok időt Dunaszerdahelyen tölteni, valahogy a játékosok felé sem volt olyan nyitott, mint vártuk volna, később pedig kiderült, a kommunikáció mellett a stratégia sem működött.

Örömteli, hogy a klub vezetése ilyen gyorsan belátta, az elképzelt jövő így nem fog megvalósulni, s már most döntött az új edző szerződtetése mellett.

Hírdetés

Jómagam Bölöni Lászlónak jobban örültem volna, hiszen azt gondolom, ha már felvidéki magyart csak elvétve látunk sárga-kékben, azért a kispadon egy erdélyi magyar jó érzéssel töltött volna el minden szurkolót, főleg, ha egy legendáról van szó.

Bernd Storck érkezése viszont sokkal valószínűbb volt, miután a múlt héten a belga lapok már biztosra vették szerződtetését. A német mester a magyar válogatottnál bizonyította mire képes, s ugyan a 2016-os EB-n elért eredmények kapcsán sok szurkoló Dárdai Pálnak tulajdonít nagyobb érdemet, tény, hogy a selejtezőt és a tétmeccseket Storck alatt játszotta a csapat, amely többszörösen felülmúlta önmagát. Éppen ezért az is nyilvánvaló, hogy a dunaszerdahelyi szurkolók körében nem kezd majd tiszta lappal a mester. A mentalitását és a hozzáállását ismerik, ahogy azt is, képes egy átlagos csapatból is kihozni a maximumot.

A DAC kerete pedig a szlovák mezőnyben egyáltalán nem nevezhető átlagosnak, a Slovan mellett egyértelműen a legjobb játékosokból álló csapat, amelynek a következő idényben is feltehetően nem lesz más célja, mint a bajnoki cím elérése.

A klub vezetői is úgy gondolják, hogy ebben egy ilyen tapasztalt mester hatalmas előnyt jelenthet, hiszen a csapat egy-két kivételtől eltekintve a fiatalokra épít. Természetesen a jelenlegi helyzetben az is fontos kérdés, hogy az anyagi kihívások közepette mennyire sikerül majd megtartani a keretet vagy éppen erősíteni, s mi lesz az európai kupaszerepléssel.

Éppen ezért merész vállalás volt éppen most ilyen erős lapot húzni, amikor a legtöbb csapat a puszta megmaradása kapcsán is fontos kihívásokkal küzd.

A dunaszerdahelyi helyzet sem ideális, ahogy arról korábban a klub tulajdonosa beszámolt, de amint a stadion kérdésében is, a DAC képes volt előbbre járni a versenytársaival szemben, most is hasonlónak vagyunk szemtanúi. A csapat akkor is és most számíthat a hűséges szurkolóira, akik viszont még nem is sejtik, mikor láthatják majd a MOL Arénában személyesen a Bernd Storck vezette sárga-kékeket pontokért küzdeni.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »