Storck a továbbjutás után: Miért ne folytathatnánk?

Bernd Storck szövetségi kapitány már Lyonban, a szerdai, portugálok elleni utolsó Eb-csoportmeccs helyszínén értékelte helyzetet az M4 Sportnak azok után, hogy az Észak-Írország–Németország mérkőzés lefújásakor biztossá vált, a magyar válogatott ott lesz a legjobb 16 között a franciaországi kontinenstornán.

– Ne feledjük el, a mostani sikert már a selejtezősorozatban végzett munkával megalapozta a csapat. Nagyon boldogok vagyunk a kedd esti meccseredmény miatt, hisz a nyolcaddöntőbe jutás ténye egy fantasztikus dolog.

Úgy érzi, ezért a pillanatért rengeteget dolgozott a csapat, ezért maximálisan meg is érdemli az együttes, hogy megünnepelje a továbbjutást, de van hátra még egy mérkőzés.

– És miért állnánk meg itt? Jó formában vagyunk, megvan az önbizalom a játékosokban, akár folytatódhat is a sikerszéria – adott hangot reménykedésének a magyar labdarúgó-válogatott német szövetségi kapitánya.

Attól nem tart, hogy a biztos továbbjutás túlzottan megnyugtatná a csapatot, úgy érzi, mindenki pontosan a helyén kezeli a helyzetet, egyáltalán nem aggódik. És mint mondja: miért ne mehetnének még egy vagy akár még kettő kört is?

Az MTI kalkulációja

A magyar válogatott négy pontjával jelenleg vezeti az F csoportot. Amennyiben megnyeri kvartettjét, a magyar csapat az E csoport második helyezettjével találkozik, amely Belgium, Svédország és extrém esetben a jelenleg utolsó helyen álló Írország is lehet. Ha a magyarok másodikként lépnek tovább, Angliával kerülnek szembe a nyolcaddöntőben, amennyiben pedig harmadikként zárják csoportjukat, a D csoport győztesével, vagyis a címvédő Spanyolországgal vagy Horvátországgal mérkőznek.

A magyar labdarúgó-válogatott ötven év után jutott tovább csoportjából nagy nemzetközi tornán, kontinensviadalon pedig először hajtotta végre ezt a bravúrt, mivel az ezt megelőzőkön, amelyeken részt vett, csak négy együttes indulhatott.

A csoportból továbbjutás legutóbb 1966-ban, az angliai világbajnokságon sikerült a magyar együttesnek.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »