STK: 90 új állomás létrehozását kérvényezték

Bővül az időszakos műszaki és emissziós vizsgát végző állomások hálózata. Május 20-tól 95 kérvény érkezett a közlekedésügyi minisztériumba, országszerte legfeljebb 60 új állomást létesíthetnek.

Érsek Árpád közlekedésügyi miniszter (Híd) elmondta, a módosítással bővíteni akarják az állomások hálózatát, ennek köszönhetően rövidülhet a várakozási idő, és olcsóbb lehet a vizsgáztatás. 

A járási székhelyeken és a nagyobb városokban két állomást is lehet nyitni, és az autók számától függően máshol is új állomásokat nyithatnak 
– nyilatkozta Érsek. 

Hírdetés

Pénteken postázták a minisztérium döntését a kérvényezőknek. Azoknak, akik megkapták az engedélyt, három hónapon belül el kell indítani az illetékes járási hivatalban a műszaki vizsgáztató állomás megnyitásának folyamatát, és legkésőbb három éven belül ki kell nyitniuk az új vizsgáztatóhelyet. „Ellenőrizni fogjuk a projekteket, ha valaki nem teljesíti a feltételeket, visszavonjuk az engedélyét, és nem pályázhat újra”– magyarázta a miniszter. 
 

Folyamatban van a kérvények értékelése, de a túljelentkezés ellenére is 19 olyan járás van, ahol senki sem akar vizsgaállomást nyitni. Egyebek mellett a Zsarnócai, a Rozsnyói, a Vágsellyei, a Lőcsei és a Mezőlaborci járásban sem kértek új engedélyeket. A vizsgáztató állomások kihasználtsága alapján 8 járásból nem érkezett érvényes kérvény a tárcához. Például a Malackai, a Losonci, a Liptószentmiklósi, valamint a Kassa-környéki járásban lehet még új állomást nyitni. „Az átláthatóság és a potenciális kérvényezők tájékoztatása végett a közlekedésügyi minisztérium folyamatosan közzéteszi azoknak a járásoknak a listáját, amelyekben lehetséges új műszakivizsga-állomást nyitni” – közölte Karolína Ducká, a minisztérium szóvivője.

Naponta mintegy ötezer autót ellenőriznek, ezért több ellenőrre lesz szükség az állomásokon.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »