Stelian Ion: Az USR elküldi a Velencei Bizottságnak az igazságügyi törvényekkel kapcsolatos állásfoglalását

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) el fogja küldeni a Velencei Bizottságnak az igazságügyi törvényekkel kapcsolatos állásfoglalását, nyilatkozta a testület küldöttségével folytatott megbeszélést követően az USR képviselője, Stelian Ion – közölte az AGERPRES hírügynökség.

A képviselő kifejtette, meggyőződése, hogy “senki nem tudja becsapni” a Velencei Bizottság jogi szakértőit, akik romániai látogatásuk során minden illetékes intézménynél tájékozódnak az igazságügyi törvényekkel kapcsolatban. Hozzátette, mivel úgy vélik, hogy a keddi tárgyalásra megszabott fél óra nem elegendő arra, hogy részletekbe menően tárgyaljanak a törvénycsomagról, álláspontjukat írásba foglalják és elküldik a bizottságnak.

Hírdetés

Stelian Ion szerint a Velencei Bizottság küldöttei is tudatában vannak annak, hogy véleményezésük megkésve érkezhet, hiszen a törvényeket már elfogadta a parlament, “de az a fontos, hogy nagy figyelemmel kezelik az ügyet” – mondta a képviselő, megerősítve, hogy októberre várható a Bizottság jelentése a témáról.

(agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »