Staudt: A Jobbik kormányra fog kerülni

Staudt: A Jobbik kormányra fog kerülni

Nem a Jobbik betiltására gondolt Kósa Lajos, amikor a parlamentben azt mondta, akinek köze van félkatonai szervezetekhez, az kiírja magát a politikából. A Jobbik úgy látja, a Fidesz fél tőlük, ezért akarja lejáratni a pártot.

A TEK felvételei szerint még az ágyon is pisztolyt és puskát találtak a bőnyi rendőrgyilkos elfogásakor. Gy. István a Magyar Nemzeti Arcvonal nevű vezetője volt. A szélsőséges szervezetet a kormány-közeli sajtó a Jobbikkal hozta kapcsolatba, de a párt tagadja, hogy közük lenne hozzá.

Kósa Lajos a Fidesz frakcióvezetője hétfőn a parlamentben arról beszélt: ha egy pártnak köze van ilyen paramilitáris csoportokhoz, akkor kizárja magát a politikából.

„A parlamentnek meg kell vizsgálni, hogy van-e olyan szervezet, amelyeket parlamenti pártok támogatnak. Akár közvetlenül, akár pártalapítványon keresztül” – közölte a Fidesz frakcióvezetője.

Kósa Lajost keddi sajtótájékoztatóján megkérdezték, hogy arra utalt-e egy nappal korábban, hogy be kell tiltani a Jobbikot.

– Mondtam én egy szóval azt, hogy a Jobbikot be kell tiltani? – Nem. – Akkor az ön készülékében van a baj.

A Jobbik szerint a Fidesz fél tőlük, ezért támadja őket.

„Az SZDSZ próbálkozott így, amikor látható volt, hogy a Jobbik be fog kerülni a parlamentbe, hogy ellehetetlenítse a pártot, ennek az lett az eredménye, hogy közel 20 százalékkal került be a Jobbik a parlamentbe, én azt gondolom, hogy ennek a kampánynak az lehet az eredménye, hogy a Jobbik kormányra is fog kerülni” – mondta Staudt Gábor.

Az ügyben az MSZP szerint is van dolga a kormánynak.

„A Jobbik most már másodszorra parlamenti pártként működik, látható, hogy a szélsőjobboldali kapcsolatrendszerével nem számolt fel, hiába próbálja ezt bizonygatni, de a konkrétumok előállítása az a kormány feladata” – mondta az MSZP-s Tóth Bertalan.

A szocialisták által vezetett nemzetbiztonsági bizottság is vizsgálja majd a szélsőséges szervezetek ügyét.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »