Standard & Poor's: Magyarország befektetésre ajánlott!

A Standard & Poor’s szerint a globális pénzügyi válság óta markánsan javultak a magyar gazdaság egyensúlyi és növekedési mutatói.

A nemzetközi hitelminősítő, amely pénteken a befektetésre ajánlott kategóriába emelte vissza a magyar államadós-besorolást, ehhez fűzött, Londonban ismertetett indoklásában kiemelte: a magyar folyómérleg-egyenleg 2009 óta nem zárt deficitesen, és Magyarország 2015-ben a hazai össztermék (GDP) 8 százalékának megfelelő mértékű külső hitelezői pozícióban volt.

A Standard & Poor’s a felminősítés indokai között említette azt is, hogy várakozásai szerint a magas adótartalmú szektorokban érvényesülő belső kereslet mind nagyobb mértékben járul hozzá a gazdasági növekedéshez, és ennek kedvező hatásai lesznek az államháztartásra is.

Az S&P pénteki előrejelzése szerint a GDP-arányos államháztartási hiány az idén 1,8 százalékra csökken a tavalyi 2 százalékról.

A cég közölte azt is, hogy éves átlagban 2,5 százalékos növekedést vár a magyar gazdaságban a 2016-2019 közötti időszakban az eddigi prognózisában szereplő 2,0 százalék helyett.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »