Stallonét és Pittet is lenyomta a brit sikersorozat moziváltozata

Stallonét és Pittet is lenyomta a brit sikersorozat moziváltozata

A Downtown Abbey című film uralta a hét végén az észak-amerikai sikerlistát, 31 millió dolláros jegybevételével magasan megelőzte a Brad Pitt főszereplésével készült Ad Astra-t és Sylvester Stallone utolsó Rambóját.

A nemzetközi filmpiacon az angol filmdráma eddig 41 millió dollárt forgalmazott. A filmet a sorozat alkotója, Julian Fellowes írta, és Michael Engler rendezte. A filmvásznon a sorozat eredeti szereplőit Hugh Bonneville-t, Elizabeth McGovernt, Michelle Dockeryt és Maggie Smitht láthatjuk viszont.

“A nézők egyértelműen készen álltak arra, hogy visszatérjenek Downtownba és meglátogassák Crawleyékat és minden jól ismert szereplőt a földszinten és az emelten”

– mondta Lisa Bunnell, a Focus Features forgalmazásért felelős igazgatója.

Everyone who is anyone will be there!
Get your tickets to #Downton now at https://t.co/dRUcaePmM9! pic.twitter.com/IpHB8wGv7n

Hírdetés

— Angelika Film Center (@AngelikaTexas) 2019. szeptember 21.

Brad Pitt új filmje, az Ad Astra az előrejelzéseknél egy kicsit jobban, 19,2 millió dollár jegybevétellel nyitott. A James Gray rendezte drámának azonban nagyot kell még menetelnie ahhoz, hogy hozza 80 millió dolláros költségvetését.

Az 55 éves amerikai színész a sci-fiben Roy McBride űrhajóst alakítja, aki a világűrbe indul, hogy megkeresse szintén űrhajós apját (Tommy Lee Jones), aki több mint egy évtizede eltűnt egy Neptunuszt kutató misszióban. A férfit sokáig halottnak hitték, de később egy úgy vélik, hogy Clifford McBride még él, és egy távoli bolygón bujkál, sőt potenciális veszélyt jelent az egész univerzumra.

Roy McBride utazása egy önismereti úttá válik. “Ez a film jelentette a legnagyobb kihívást, amelyen valaha is dolgoztam, mivel a James (Gray) által elképzelt történet igen árnyalt” – nyilatkozta a velencei filmfesztiválon szeptember elején tartott filmbemutatón Pitt, aki egyben a film producere is.

Sylvester Stallone filmje alig maradt le az Ad Astrától, a kasszasikerlista harmadik helyére került 19,015 millió dollár jegybevétellel. Az Adrian Grunberg rendezte filmnek Stallone volt az egyik forgatókönyvírója.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »