Srí Lankán rendszeresen büntették a kézen fogva sétáló szerelmespárokat

A Srí Lanka-i kormány leváltotta egy fővárosi biztonsági őrség vezetőjét, mert a parancsnoksága alá tartozó őrök rendszeresen megbüntették a közterületen egymás kezét fogó, de nem házasságban élő párokat – jelentette be hétfőn az ország külügyminiszter-helyettese.

A konzervatív buddhista Srí Lanka-i társadalomban ez jelentős előrelépés a szabadságjogok területén, hiszen az előző kormány engedte, hogy

a rendőrség rendszeresen őrizetbe vegye a közterületen ölelkező szerelmeseket.

Harsa de Szilva külügyminiszter-helyettes elmondta:

azért kezdeményezte Ranil Vikremeszinghe kormányfőnél az ügyben való intézkedést, mert szemtanúja volt annak a Colombo központjában lévő Függetlenség terén, hogy az ottani emlékmű őrségének tagjai szinte vadásznak a párokra. A miniszterelnök úgy döntött, hogy leváltja az őrparancsnokot.

Egy pár, amely filmre is vette az őrök intézkedéseit, beszámolt arról, hogy a biztonságiak azt mondták nekik: csak gyermekes házaspárok ülhetnek le az ország 1948-ban kivívott függetlenségének emléket állító építménynél.

A konzervatív Srí Lanka-i társadalomban még egy házaspár esetében sem nézik jó szemmel az emberek, ha a pár tagjai nyilvános helyen testi érintkezéssel fejezik ki szeretetüket egymás iránt.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »