Spöttle most nem nyaralna Törökországban

Több éven át tartó szervezkedés előzhette meg a törökországi puccskísérletet – véli Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő, aki arról is beszélt az M1 műsorában, hogy Törökország egyáltalán nem számít biztonságos országnak.

A biztonságpolitikai szakértő az M1 műsorában arról beszélt: nagyon jól szervezettnek tűnik a puccskísérlet, miután a titkos szervek sem vettek észre semmit. A kormányellenes erők éjszaka, nagyon taktikusan haladtak. Pszichológiai hadviselést is folytattak: a közösségi médiában is azt kommunikálták, hogy mindenütt átvették a hatalmat

Azzal, hogy a puccskísérletet leverték, egyáltalán nem biztos, hogy vége van a dolognak, hiszen Erdogan tisztogatást ígért, ami nagy valószínűséggel nem demokratikus módszerekkel zajlik majd. Ráadásul folyamatban van a kurdok és az Iszlám Állam elleni hadviselés is – sorolta Spöttle.

Georg Spöttle szerint Törökország egyáltalán nem számít biztonságos országnak. „Ebben az időszakban én nem mennék oda nyaralni, nem tenném ki a szeretteimet veszélynek” – mondta.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »