Spöttle: Aki ölni akar, fog is

Nincs százszázalékos biztonság a terroristákkal szemben – mondta Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

A szakember az elmúlt napok floridai és franciaországi eseményeivel kapcsolatban hangsúlyozta: a terroristákkal szemben nincs száz százalékos biztonság, hisz egyetlen országnak, még az Egyesült Államoknak sincs akkora kapacitása, hogy több millió embert folyamatosan megfigyeljen.

A feketepiacon szinte bárki be tud szerezni fegyvereket, ám a lőfegyver csak megkönnyíti a támadó dolgát, ugyanis „aki gyilkolni akar egy ideológia nevében, az el is fogja azt követni” – fogalmazott.

A hatóságokra ezért óriási nyomás nehezedik, és az év minden napján számolhatnak azzal, hogy valaki terrortámadást követ el. Szerinte a megoldás az lenne, ha minden külföldit, aki elkövet egy bűncselekményt, kiutasítanának az adott országból.

Georg Spöttle elmondta az is, hogy az Iszlám Állam a floridai és a franciaországi terroristacselekményekhez csak az ideológiai hátteret biztosította, a merénylők inkább önálló elkövetők voltak.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »