Sportklub–Acélbikák és Brassó–Újpest párharc az Erste Liga rájátszásában

Sportklub–Acélbikák és Brassó–Újpest párharc az Erste Liga rájátszásában

Az alsóházi középszakasz megnyerésével ötödikként továbbjutó Brassó Corona az Újpestet, míg a közvetlenül mögötte végző Csíkszeredai Sportklub a Dunaújvárosi Acélbikákat kapta ellenfélnek a jégkorong-Erste Liga rájátszásában.
A felsőház legjobb három csapata ugyanis az összetettben elért helyének sorrendjében választhatott hétfőn az alsóházból továbbjutott négy alakulat közül, ezért az első helyet a DVTK Jegesmedvéktől „elhappoló” Budapesti MAC kezdett, majd a címvédő és a Dunaújvárosi Acélbikák következett a sorban.

Az Újpest értelemszerűen azt kapta, akit a többiek meghagytak neki, ezért nem véletlen, hogy a középszakaszt veretlenül teljesítő barcaságiakkal kell farkasszemet néznie.

Ugyanezt az elvet tükrözi az Acélbikák választása is, ugyanakkor a MAC nem akarta megismételni a tavalyi negyeddöntőt, így a Ferencvárosra esett a választása, „meghagyva” a címvédő miskolciaknak a rájátszásba jutást utolsóként, a bécsi Vienna Capitals vendégeként vasárnap aratott 3-2-es győzelmével kiharcoló Székesfehérvári Titánokat. Az egyenes kieséses szakasz negyeddöntője február 20-án kezdődik az erdélyi csapatok idegenbeli szereplésével az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »