Spórolniuk kell a tűzoltóságoknak

Spórolniuk kell a tűzoltóságoknak

Kevesebb lesz a gyakorlat és a járművek futását is csökkenteniük kell.

Körlevélben szólították fel az országos katasztrófavédelemhez tartozó hivatásosok tűzoltóságokat, hogy spóroljanak, ahogy csak tudnak – mondta az ATV híradójának a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetnek elnöke.

A levél alapján elmaradnak a gyakorlatok, helyette egy nagy megyei gyakorlatot fognak tartani havonta egyszer. Nem lesznek különböző szintű ellenőrzések, leginkább a megyei szintűek maradnak, és csökkenteni kell a kocsifutásokat is. A szerelést többször gyakorolhatják, a tűzoltást azonban nem – ismertette Salamon Lajos.

Hírdetés

Hozzátette: a szakszervezet már javasolta, hogy minden tűzoltóság kapjon ezer literes tartályt üzemanyag tárolására, szerintük ez ugyanolyan jó szolgálatot tenne, mint a mezőgazdasági vállalkozásoknál.

Mint olvasható, az önkéntes tűzoltóságok nehezebb helyzetbe kerülnek; egyikükkel már előfordult, hogy nem vállalták az oltást egy erdőtűznél használatos járművel, mert nem számolták el nekik a tankolást.

A csatorna emlékeztet, szombat óta nem tankolhatnak hatósági áron a tűzoltók, mentők és rendőrök sem, igaz, többletköltségeiket megtéríti az állam.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »