Spiró egy zseni?

Spiró György

Kedves olvasóink!

Ne döbbenjenek meg ezen a kis íráson, bár a szerzője kissé fucsán indít, és úgy tűnik, hogy mentegeti Spirót. De valójában egy igazán ironikus írást olvashatunk. Mint tudjuk, Spiró utálja a magyarokat és Hazánkat. Éppen ezért felfoghatatlan, hogy mindenféle díjakkal megjutalmazták, és érettségi tétellé tették. Ellentételként érdemes elolvasni még a NOL.hu-n megjelent “Spiró György mint érettségi tétel” című írást is. Ki-ki döntse el, mit gondol a témáról (NIF – Híradmin).

 

Spiró György: Jönnek

Jönnek a dúlt-keblü mélymagyarok megint,

füzfapoéták, füzfarajongók, jönnek a szarból,

csönd van. Senki se pisszen. Alantról

kevéske hűlt költő csontujja int.

Ó, ha gyilkolni szabadna újra,

csámcsogva, hersegve szívnák a vért –

Hírdetés

miért is? Ki tudja. Trianonért? –

mered pár utcanév pici csontujja.

Ez olyan klima: itt folyton beborul,

ez rendben van, de szégyen, szégyen, szégyen,

hogy mindenki kussol, hogy mindenki fél,

és nekünk kell jönnünk, pár csenevésznek,

hogy bebizonyitsuk: nemcsak a szemetek tudnak magyarul.

Spiró egy zseni! Csak észre kell venni, kimondatlanul miről is ír valójában!

Ülök a szervizben várok az autómra. Korán van még álmos vagyok, mivel rajtam kívül senki nincs a váróban, el is bóbiskolok. Nem tudom mikor, miért, de arra riadtam, hogy: “szarból jött magyarok”! Nem volt ott senki, tehát ez belülről kellett, hogy jöjjön! Ezen aztán eltöprengtem. Mit is akar ez jelenteni, miért jöttem én a szarból, mikor úgy gondolom, hogy ez nem igaz, és nem igaz a barátaimra sem! De hát ennek csak kell lennie valami alapjának, mert egy ilyen okos ember, mint Spiró György , József Attila-, Erzsébet-, Déry Tibor-, Madách Imre -, Füst Milán- és Kossuth-díjas író, költő, irodalomtörténész és műfordító, a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje kitüntetettje idén érettségi tétellé avanzsált költő nem beszél csak úgy a levegőbe? Nem hagyott békén a gondolat.

Egyszer csak, mint ha villámcsapás ért volna belém nyilallt a felismerés! Hát persze! Heuréka! Megtaláltam a kódot a zseniális költő igazi gondolataihoz, amit ő nem akart a szájunkba rágni, meghagyva nekünk a felfedezés örömét! Hát persze, kétféle magyar van! Van a Magyar, és van a szarból jött magyar! A szarból jött magyar arról ismerszik meg, hogy neki semmi nem jó, ami Magyar!

Ha elmegy valahová, nem győzi hangsúlyozni, hogy itt milyen rosszak a körülmények, mekkora a rasszizmus, a diktatúra, az idegengyűlölet, és milyen rossz itt élni! De elmenni nem akar, mint ahogy a parazita se akarja elhagyni a gazdatestet, mert máshol nem élne meg! A szarból jöttek nem értenek semmihez, csak lopni tudnak, és igyekeznek kihasználni a Magyarok jóindulatát, békére való hajlamukat, és gátlástalanul hazudnak, lopnak, e mellé, még gyalázkodnak is! A szarból jöttek is magyarul beszélnek, úgy tesznek, mintha Magyarok lennének, de ez ne tévesszen meg senkit, mert ők igazából gyűlölik a Magyarokat.

Gyűlölik, mert van Hazájuk, míg ők csak a szarból jöttek. Gyűlölik, mert félnek! Félnek, mikor jön el az elszámoltatás, amikor is vissza kérik tőlük az ellopott értékeket, és mehetnek vissza, oda ahonnan jöttek! Gyűlölik, mert a Magyarok büszkék a történelmükre, hőseikre, és arra a temérdek találmányra, ami Ők a világnak adtak! Ezzel szemben ők csak lopni tudnak, viszályt szítani, és ellenségeskedni! Mert ami Magyar, az nem lehet jó, és ami jó, az nem lehet Magyar! És ezt hangosan, világgá is kürtölik, hitelességüket azzal támasztván alá, hogy ők is magyarok,(aki nem ismeri őket, el is hiszi) szeretik a “hazájukat” csak ezt már nem tudják szó nélkül elviselni!

Aki itthon Magyar, az egy idegen környezetben százszor Magyarabb, míg ezek a szarból jöttek idegen környezetben, ahol a kontroll egyáltalán nem fogja őket vissza, százszor undorítóbbak, mert messziről jött ember azt mond, amit akar, és ők, mivelhogy nagy gyakorlatuk van benne, hihetően tudnak hazudni! Nekik nem fáj Trianon, mert nem értik! Nem is érthetik, hogy miért nem tud belenyugodni a Magyar! Ők biztosan nem bánkódnának ennyit, ha “hazájuk” kétharmada oda lenne, ugyanis, ők két harmadrész szart veszítenének ezért érthetetlen számukra, hogy mi az, a Haza! És végül. Utálják a Magyart, de Magyarul beszélnek, és roppantul csodálkoznak azon, hogy nem csak a szemetek, a Magyarok is Magyarul beszélnek!

(Szilárd)

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »