Spéder után Vonát üldözik, és Simicskát fotózzák

Spéder után Vonát üldözik, és Simicskát fotózzák

Korábban csak gyanakodott rá Vona Gábor, hogy ugyanazokat küldték rá, mint Spéder Zoltánra, ebben azonban megkeresésünk után már még biztosabbnak tartja magát. A botrányhős paparazzo csütörtök délután már lapunk tulajdonosát üldözte.

Ha jól emlékszem, Spéder Zoltánról is olasz paparazzikkal készítettek anyagot a TV2-re – írta korábbi Facebook-posztjában Vona Gábor azzal kapcsolatban, hogy fia iskolája előtt megpróbálták őt lefényképezni. Miután korábban arról lehetett hallani, hogy a Spéder-képek Andrea Belmonte gépével készültek, rákérdeztünk Vonánál, hogy vajon őt is az az ismert fotós üldözte-e, aki korábban többek közt Luis Figo futballsztárral került összetűzésbe. A Jobbik elnöke nem emlékezett arra, hogy már Spéder ügyében is előkerült volna Belmonte neve, mindenesetre lapunknak megerősítette: a fotós a helyszínen bemutatkozott, sajtóigazolványát is megmutatta, tehát egyértelműen ugyanarról a személyről van szó. (A beszélgetés után, de még cikkünk megjelenése után pedig Vona a Facebook-oldalán is előállt az új információval.)

 Andrea Belmonte kék kabátban napszemüvegben Veszprémben Magyar Nemzet  

Emlékezetes: a Spéderről készült képeket a Habony Árpádhoz kötődő média is terítette. A TV2-n ugyanúgy bemutatták a képeket, ahogy az Ómolnár Miklós vezette Ripost.hu-n, vagy a Habony-féle Modern Media Grouphoz tartozó 888-on. Vona korábban is a Habony-körre gyanakodott, és azt üzente, most nagyon bakot lőttek.

Az olasz fotósnak azonban ennyi nem volt elég, Vona gyermekének iskolája után egészen Veszprémig „menekült” társával. Lapunk úgy tudja, nem először volt a megyeszékhely az úti cél: múlt hét elején három napon keresztül várakoztak lapunk tulajdonosa, Simicska Lajos házánál fotósok. Akkor egy másik csapat volt ott, egy tetovált olasz férfi és magyar kísérője, akik egy zöld Kiával érkeztek. Úgy értesültünk az üzletembertől, hogy nemcsak őt zaklatták, hanem a családtagjait is fényképezték a fotósok. Mindez abból a szempontból is érdekes, hogy tavaly Simicskáról beszéltek úgy kormányzati politikusok: az a célja, hogy a kormányfő gyerekeit támadják.

Csütörtök délután már a Vonát fotózók érkeztek Veszprémbe, Simicska házához, és még cikkünk megjelenése előtt közvetlenül is ott tartózkodtak. Megkérdeztük a Jobbik pártelnökét, aki lapunknak leírást adott az autóról és a személyekről, így bizonyossá vált: ugyanazokat mozdították rá a politikusra, mint Simicska Lajosra. Úgy tűnik tehát, állandó fotósokkal dolgoztat a megbízó, ráadásul ezt is kiszervezve külföldieknek – ki tudja, miért érezték úgy, hogy ők tudják a legmegfelelőbben végrehajtani a feladatokat.

 Ugyanazzal az autóval érkeztek Veszprémbe mint amivel Vonát is követték Magyar Nemzet  

C típusú átvilágítás után még súlyosabb lenne

Kérdésünkre, miszerint a magyar titkosszolgálat érintett lehet-e, Vona Gábor elmondta: nem hinné, miután a külügyi bizottsági tagsága miatt C típusú átvilágításon is átesett, így még súlyosabb lenne, ha állambiztonsági szál lenne az ügyben. Lapunknak elismételte, azt a választ kapta reggel az olasz fotósoktól, hogy olasz ügynökségen keresztül kapták a megbízást, amelytől pedig magyarok rendelték meg a munkát. A megfigyelés pedig akár magán-titkosszolgálati eszközökkel is megoldható. A politikus azt nem hinné, hogy az olasz sajtó ennyi energiát fektetne a követésébe. Az iskola előtt kérdéseire azt a választ kapta még a lefülelt fotósoktól, hogy már előző héten is követték a háza elé, akkor a Parlamentből. Vona szerint viszont a sztori már itt is sántít, hiszen az említett napon, pénteken, nem is járt az Országgyűlésben.

A pártelnök az Alkotmányvédelmi Hivatal felé fogja jelezni a történteket, elmondása szerint ez kötelessége is. Azzal kapcsolatban vannak kétségei, hogy a felelősöket elszámoltatják-e, de mint mondta, ő most még elszántabb, hogy feltárja az ilyen eseteket. Kérdésünkre, hogy feljelentést is tesz-e, elmondta: jogászokkal egyeztet még erről.

Világraszóló botrány lenne

Vona szerint a Habony-körrel hozható összefüggésbe az efféle „médiagyilkosságok” végrehajtása, és úgy tűnik, „maffiatempó” kezdi uralni a közéletet. Reméli, lesznek partnerei abban, hogy pártpolitikai kötődésektől függetlenül végére lehessen járni az ilyen eseteknek. Kérdeztük, mi történhet akkor, ha Volner János megfigyelése vagy a meg nem nevezett újságíró feltételezett beszervezési kísérlete titkosszolgálati akció volt. Elmondta: az világraszóló botrány lenne, és nyilván a világsajtó érdeklődésére is számot tartana.

A pártelnök közölte továbbá: máskor is volt már olyan érzése, hogy követik, de közszereplőként ehhez már valamennyire hozzászokott, ez a mai eset viszont már új dimenziót jelent.

A zaklatókat ábrázoló képeink csütörtök 15 óra körül készültek.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »