Speciális applikáció segítségével tájékozódhat a lakosság a koronavírusról

A Moje ezdravie applikáció segítségével tájékozódhatnak a lakosok a koronavírussal kapcsolatos aktuális intézkedésekről és rendeletekről. A Nemzeti Egészségügyi Információs Központ (NCZI) készítette az alkalmazást, hogy felhívja a figyelmet a COVID-19 veszélyeire – tájékoztatott Diana Dúhová, az NCZI munkatársa.

Peter Blaškovitš, az információs központ vezérigazgatója elmondta, hogy az applikáció segítségével az emberek egyszerűen és naprakészen tájékozódnak a szabályozásokról és az intézkedésekről. Az igazgató elmondta, egy kérdőív kitöltésével például segítséget lehet kérni, ha valakinek a COVID-19 gyanúja miatt orvosi vizsgálatra van szüksége, vagy ezen az alkalmazáson keresztül lehet regisztrálni, ha valaki otthoni karanténban van.

Az alkalmazást fokozatosan kiegészítik további fontos információkkal, például arról, mi a teendő, ha valaki külföldről tér vissza, vagy arról, melyik bolt vagy szolgáltató van nyitva.

Hírdetés

Tippeket és tanácsokat is találhatnak a felhasználók arról, hogyan töltsék hasznosan az időt otthon. Az érdeklődők válaszokat is kaphatnak a kérdéseikre.

„Igyekszünk, hogy a 0800 221 234 információs vonalon és a korona.gov.sk weboldalon kívül is tájékoztassuk a lakosságot az alapvető tudnivalókról, információt adjunk mindenről, ami a koronavírussal kapcsolatos” – mondta Blaškovitš.

A Moje ezdravie az App Storeban iOS operációs rendszerű készülékekre, illetve a Google Play-en Androidra is letölthető.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »