Spanyolországban szükségállapotot és kijárási tilalmat vezetnek be

Spanyolországban szükségállapotot és kijárási tilalmat vezetnek be

Nyitókép: Anadolu Agency

Pedro Sánchez spanyol kormányfő vasárnap bejelentette, hogy a koronavírus-járvány megfékezése érdekében két hétre országos szükségállapotot hirdet.

Sánchez a televíziós beszédében elmondta, hogy a rendkívüli intézkedés vasárnaptól lép érvénybe. Elmondása szerint a kormány a szükségállapotot arra is kihasználja, hogy országos kijárási tilalmat vezessen be este 23.00 órától reggel 06.00 óráig. Kivételt képeznek a Kanári-szigetek.

Sánchez tájékoztatása szerint Spanyolország 19 regionális vezetőjének jogában áll szigorítani a kijárási tilalomra vonatkozó időzónán, emellett lezárhatják a regionális határokat is és hat főre korlátozhatják a gyülekezést a nem egy háztartásból származó személyek számára.

Hírdetés

„A valóság az, hogy Európa és Spanyolország is elmerült a járvány második hullámában”

– mondta Sánchez, aki azt is elmondta, arra kérte a parlamentet, hogy 2021 májusáig hosszabbítsa meg a szükségállapotot.

Spanyolországban március 14. és június 21. között szükségállapot volt érvényben, amely a madridi központi kormány számára lehetővé tette az országos szintű szigorú óvintézkedések bevezetését. A szükségállapot befejeztével a hatásköröket visszaadták az egyes autonóm közösségek kormányainak.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »