Spanyolországban készül az első elektromos Opel

Spanyolországban készül az első elektromos Opel

A spanyolországi Figueruelasban működő üzemben készül majd az első elektromos Opel-modell 2020-ban – jelentette be Michael Lohscheller, az Opel/Vauxhall vezérigazgatója Madridban szerdán.

Az elképzelések szerint 2024-től minden Opel személyautó-modellnek lesz elektromos változata is, a sort a Corsa gyártásával kezdik két év múlva – mondta a vezérigazgató.

Ezt megelőzően pedig a jövő évtől a figueruelasi gyárban elkezdik a hagyományos Corsa gépkocsik legújabb, hatodik generációjának a gyártását is – tette hozzá.

Hírdetés

A vezérigazgató hangsúlyozta: mindez döntő előrelépést jelent a francia PSA-csoport által tavaly augusztusban átvett autóipari vállalat számára.

A Zaragoza melletti autógyárban 1982 óta gyártanak Opel Corsa autókat, ez idő alatt több mint 13 millió gépjármű került ki innen.

A Corsa mellett Mokka X, Crossland X, és Citroën C3 Aircross gyártása zajlik az üzemben, ahol mintegy 5400 embert foglalkoztatnak. Az elmúlt évben több mint 382 ezer gépkocsi került ki a spanyolországi gyárból, 6 százalékkal több mint egy évvel korábban.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »