Spanyolország teljes GDP-jének megfelelő vagyont veszítettek fél év alatt a világ leggazdagabb emberei

Spanyolország teljes GDP-jének megfelelő vagyont veszítettek fél év alatt a világ leggazdagabb emberei

A világ ötszáz leggazdagabb emberének vagyona 1400 milliárd dollárral csökkent az idei első fél évben a globális részvénypiacok lejtmenete miatt, június végi állapot szerint – írja a Bloomberg. Ez az összeg Spanyolország éves bruttó hazai termékének (GDP) felel meg.

Különösen sokat veszített a Tesla vezetője, Elon Musk, csaknem 62 milliárd dollárt, de még ennél is többet, 63 milliárd dollárt az Amazon.com Inc. alapítója, Jeff Bezos.

Hírdetés

A Bloomberg vagyonuk alapján milliárdosokat rangsoroló Billionaires indexe szerint Musk továbbra is a világ leggazdagabb embere 208,5 milliárd dolláros vagyonával. A második helyen Bezos áll 129,6 milliárd dollárral. Őket a harmadik helyen az LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SA elnök-vezérigazgatója, Bernard Arnault követi 128,7 milliárd dolláros vagyonnal. Bill Gates csak a negyedik a vagyona alapján, amelyet 114,8 milliárd dollárra becsülnek.

A lista szerint csak ők négyen rendelkeztek 100 milliárd dollárnál nagyobb vagyonnal a világon június végén, míg az év elején még tízen voltak. Az év elején még a tízes listán szerepelt például Mark Zuckerberg, a Facebook alapító-vezérigazgatója, akinek a vagyona feleződött, az év eleje óta 65,5 milliárd dollárral 60 milliárd dollárra apadt, ami a  17. helyre volt csak elég a világ leggazdagabbjainak június végi listáján.

MTI


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »