Spanyol állami kitüntetést kapott Elekes Botond

Spanyol állami kitüntetést kapott Elekes Botond

Spanyolország királya, VI. Fülöp a Katolikus Izabella-rend keresztje kitüntetést adományozta Elekes Botondnak, az Uránia Nemzeti Filmszínház igazgatójának.

Filmközpont az Urániában

Hírdetés

Elekes Botond – origo

A magas rangú kitüntetést VI. Fülöp Anunciada Fernández de Córdova, Spanyolország magyarországi nagykövetének javaslatára adományozta Elekes Botond számára – közölte az MTI-vel pénteken a Spanyol Nagykövetség.
   
A közlemény szerint az Uránia Nemzeti Filmszínház vezetője a budapesti Spanyol Nagykövetség épületében rendezett ünnepség keretében vehette át a Katolikus Izabella-rend keresztje kitüntetést szeptember 17-én Anunciada Fernández de Córdovától.
   
A nagykövet a laudációban kiemelte, hogy Spanyolország így kívánja elismerni Elekes Botond munkásságát és a spanyol kultúra magyarországi megismertetéshez nyújtott támogatását. Az általa vezetett Uránia Nemzeti Filmszínház ad hagyományosan otthont az évente megrendezett Spanyol Filmhétnek, valamint a tavalyi évben először, nagy sikerrel megrendezett magyar-spanyol írótalálkozónak is.
   
Elekes Botond tanácsai és iránymutatása számos alkalommal segítették a nagykövetség egyéb kulturális programjának sikeres megvalósítását is – emlékeztetett a közlemény szerint Anunciada Fernández de Córdova.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »